Foto’s en verslagen

Panne zonder manne

Naar aanleiding van de internationale vrouwendag zijn we op 9 maart naar Theo Lauwers Autoschade geweest om wat wijzer te worden over de auto. Na koffie met iets lekkers en uitleg mochten we met 19 dames mee de garage in om in 3 groepjes een aantal vragen te beantwoorden in een boekje. Dit ging o.a over: olie peilen, accu, koelvloeistof, bandenspanning en profiel. Ook moesten we een wiel verwisselen.
Ten slotte moesten we bepalen wat de reparatiekosten waren van een mini met veel schade. Diegene die er het dichtst bij zat kreeg een verwenbon voor de auto. Deze werd gewonnen Jaqueline Coppens. Het was  een zeer leerzame en gezellige avond.

              

   

 

Workshop Popart bij Gouwe Nelleke.

Met 14 dames zijn we op 18 februari naar “Gouwe Nelleke” in Lage Mierde geweest, om een schilderij te maken van 1 of max 2 personen in de stijl van Andy Warhol. We werden ontvangen met een kop koffie of thee. Op 2 lange tafels lagen onze doeken klaar met 1 of 2 kleine voorbeeldjes hoe we dit project tot een goed resultaat konden maken. Hoe je 14 dames, die na een kwartiertje aan het werk gingen, snel stil kunt krijgen, dat is normaal gesproken een hele opgave. Maar Jeanne, die ons uitleg gaf, kreeg dit voor elkaar. Je kon een speld horen vallen……  Sjaaltjes, jasjes, vestjes werden al snel uitgedaan want het was zeer intensief werken, onder het genot van een muziekje waar soms zachtjes meegeneuried of gezongen werd.  Alle resultaten werden geshowed en gefotografeerd. Op afstand, want dan pas kon je echt de sprekende portretten van kleinkinderen, samen met je partner of jezelf  zien. Het was een leuke middag, en als het werkje nog niet af was, kon je dat thuis nog verder compleet maken. Wat hebben we toch veel talenten bij de Spil.

 

Lezing Donorregistratie
 
Op maandag 3 februari hadden we een lezing over donorregistratie. 26 dames waren aanwezig en waren erg onder de indruk van de verhalen van Ida, onze gastspreker. Een zeer interessante avond over wel of niet donor worden .
 
 
 
Jaarvergadering 
 
Om ons 5 jarig jubileum te vieren waren er op donderdag 30 januari maar liefst 90 dames aanwezig op de jaarvergadering in de valk.
Franeke was aftredend en niet herkiesbaar.
Rian Roymans komt ons bestuur versterken. Aansluitend konden we genieten van een uitgebreid koud,warm en toetjesbuffet. Dat hebben we dus allemaal gedaan. Het was een heel gezellige en geslaagde avond.
 
 
 
Kerstviering
 
Dit jaar hebben we kerst gevierd d.m.v  een dobbelspel. Iedereen moest een ingepakt kadootje meebrengen.We begonnen met een heerlijke verwen koffie. Daarna begon het spel. Door te dobbelen en spelregels uit te voeren kreeg iedereen een ander kadootje.Na de pauze speelden we met een uitgepakt kadootje en werd de strijd erger. Als afsluiting een loterij met o.a. mooie kerststukken. Het was een gezellige avond.
 
 
Excursie SIEMei in Veghel
 
Op dinsdag 26 november zijn we met een volle bus dames naar de SIEMei in Veghel geweest.
Na ontvangst met koffie en thee kregen we met een gids een interessante rondleiding door de gebouwen met goede uitleg.
In “de afzakkerij” genoten we van een lekkere lunch om daarna nog wat rond te snuffelen in de winkeltjes aldaar. Een erg gezellige dag.
 

Lezing over voetreflex en voeding.

 
Op dinsdag 12 november was er een lezing over voetreflex en voeding. Eerst vertelde Linda over voetreflexmassage. Ze legde o.a. uit dat elk punt van de voet in combinatie staat met een deel van je lichaam en dmv van voetreflexmassage kunnen bepaalde klachten hierdoor verminderen. Daarna kwam Riena aan het woord en zij wist van alles over voeding en voedingssupplementen . Het was een drukbezochte avond.
 

Najaarsbijeenkomst.

Maandag 28 oktober hebben we kunnen genieten van een gezellige avond verzorgd door wijk 3. Ontvangst met koffie/thee en vlaai, en in de loop van de avond kregen we nog lekkere hapjes. We begonnen met een kwis met o.a. foto’s van bekende plekjes in Reusel, jeugdfoto’s van de leden van wijk 3 en raadsels waar Reuselse straatnamen ingevuld moesten worden. De 1ste prijswinnaars kregen allemaal een bloemstukje gemaakt in een pompoen.

Daarna nog een leuk optreden van Nellie van Loon die wat oude meezingers ten gehore bracht. Al met al een gezellige avond.
 
 
 
 

Rabo clubsupport
2 Dames van het bestuur hebben maandag 21 oktober in “d’n Tref” in Hapert de cheque in ontvangst mogen nemen met een mooi bedrag
van € 410,64
Allemaal hartelijk bedankt voor het stemmen op onze vereniging

Herfstwandeling

Dinsdag 1 Oktober zijn we ondanks het slechte weer toch met 9 dames gaan wandelen. Via het schelpenpadje naar Hulsel voor een lekkere kop koffie en via een andere weg terug. Het was de hele middag gelukkig droog.

Optreden van Bach en Broccoli

Woensdag 25 September zijn we met 65 personen ontvangen met koffie en een heerlijke appelflap .Daarna was er een optreden van een man en vrouw die samen een uitstekend duo vormden en zichzelf begeleidde op de gitaar en trom. Er werden veel verzoeknummers gezongen, waaronder pop, franstalig en hollandse meezingers. Daarbij was er nog alle tijd om bij te kletsen. Het was een zeer gezellige avond, met als afsluiting nog een loterij met mooie tegoedbon prijzen.

 

Dagfietstocht

Woensdag 19 juni hebben we het seizoen afgesloten met een mooie fietstocht van +/- 50 km. Eerste stop bij gemeenschapscentrum “De Wouwer” in Ravels, voor koffie met appelgebak. Daarna naar het Berkenstrand voor een kop soep. Bij sas 4 wachtte ons een lekkere picknick. Na nog een pauze bij de klothoeve zijn we naar de kruisstraat gefietst  waar we bij Ria konden genieten van een goed verzorgde bbq. En met een lekker glaasje wijn, bier of fris was het weer een geweldige dag.

 
 
 

Excursie gevangenismuseum Merksplas

Op donderdag 6 juni hebben we het gevangenismuseum bezocht in Merksplas. Het museum is in de kelder van een voormalige kerk voor gevangenen.  We werden onthaald met koffie en kregen uitleg over de geschiedenis van de gevangenis, die begonnen is als landloperskolonie.  Daarna kregen we nog een rondleiding door een ex-cipier. Hij vertelde ons over het leven achter de tralies, zowel vroeger als nu. Al bij al een boeiende ervaring.

   

Happen, trappen en stappen

Op woensdag 22 mei hebben we weer eens kunnen genieten van de gastvrijheid van enkele leden.Ontvangst bij Mien met een verwen koffie. Daarna wandelend naar Toos voor het voorgerecht: glaasje forelmousse, glaasje kip salade en glaasje hammousse. Met de fiets naar “de Tipmast” naar Jaqueline waar we tomatensoep kregen. Met een omweg fietsend of wandelend naar Cor waar we mochten genieten van een macaronisalade. Daarna weer met de fiets richting Reusel naar Karien voor het nagerecht: mango -en frambozenbavarois met ijs. Als afsluiter nog een glaasje wijn, bier of fris en een ijsje voor wie er nog zin in had. Het was een super leuke geslaagde dag.

Avondfietstocht.

Met maar liefst 25 dames hebben we op 7 mei een mooie fietstocht gehad. Startend bij La Gare zijn we door een aantal kempische dorpen gefietst. Koffiestop bij Kruidenlucht om daarna verder te fietsen naar ‘t  Centrum om nog met enkele dames een afzakkertje te drinken. Het was een beetje fris maar wel droog en heel gezellig.

      

Dagbusreis naar Den Haag.

Bij aankomst in Den Haag gaan we met 46 dames aan boord van de Vrijbuiter voor een boottocht van anderhalf uur.
We varen onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke eierkoek  een route via de Bierkaden over de Zuid Singelsgracht in de richting van Scheveningen.We passeren oude gevels, met een fraai zicht op het nieuwe centrum aan de horizon van de Prinsegracht, dan varen we via de Westermolens door in de richting van Veenkade. Tijdens deze zeer exclusieve rondvaart passeren we  vele bruggen, waarvan er ook een geopend dient te worden voor doorvaart.
In de namiddag zijn we vrij om Den Haag verder te verkennen.
Verschillende groepjes hebben een stadswandeling gemaakt naast de koninklijke paleizen en historische monumenten in de Haagse binnenstad.
Een hele mooie stad, en een geslaagd uitstapje.

        

Volksdansen
Woensdag 10 april is er weer een volksdansinstuif geweest in de Tref in Hapert waar onze dansgroep ook aan meedoet. Het was wederom gezellig.

Voorjaarswandeling
Op 3 april zijn 11 dames mee gaan wandelen bij de spartelvijver in Hooge Mierde. Na een leuke wandeling waarbij het weer ons mee zat hebben we koffie gedronken bij de spartelvijver.

Excursie van den Berk&Loonen te Bladel
Dinsdag 26 maart zijn we met 26 dames naar het uitvaartcentrum van van den Berk/Loonen in Bladel geweest. We werden door Ine en Arie ontvangen met koffie en snijkoek. Nadat hij ons antwoord gaf op de vele vragen die wij stelden kregen we een rondleiding en uitleg door het hele gebouw. Een zeer interessante en ook gezellige middag.
   


High Tea

Met 50 dames waren we bij La Gare voor een high tea.
We begonnen met een heerlijk kopje tomatensoep, en koffie en thee onbeperkt naar keuze. Na een korte pauze kwamen er per 4 personen hartige gerechtjes op tafel, geserveerd op een tapasplank.
Nadat deze heerlijk opgesnoept waren kwamen de zoete gerechtjes.
Het zag er heel gezellig uit en het was allemaal erg lekker.
Zeker een aanrader.
          

Workshop tapas

We gingen met 12 dames naar ’t Gouwe Nelleke in Lage Mierde.We werden ontvangen met koffie en thee. Per 2 personen kregen we een recept van gastvrouw Jeanne, ieder maakte 2 gerechtjes, van amuse tot dessert, warme en koude tapas. Daarna samen aan een gedekte tafel waar we alles heerlijk opgegeten hebben. Het was een geweldige dag.

                 

Lezing over gezonde voeding

Heidie van Herk kwam ons het een en ander vertellen over gezonde voeding. 46 Dames zijn weer helemaal op de hoogte wat gezond en niet gezond is. We kregen een lekker stuk kruidkoek bij de koffie die Heidie zelf gebakken had, dus erg  gezond.
Na afloop mocht je het recept en andere folders meenemen.
Het was een korte maar interessante avond.

Jaarvergadering op woensdag 30 Januari

De avond werd bezocht door 55 dames. Onder het genot van koffie en thee werden er zoete hapjes gepresenteerd op een borrelplank, en werd de jaarvergadering geopend. Deze verliep vlot. Franeke Jansen is afgetreden en Mien de Pater is herkozen. In de pauze werd iedereen verzien van een glaasje drinken en werden de zoete hapjes verwisseld voor hartige hapjes. Alles was erg lekker. Na de pauze kwam Ernest Kox met mooie dia`s en filmpjes over de natuur in de kempen. De avond werd afgesloten met een loterij.

Kerstviering ANNO 2018

Op 17 december namen ruim 70 personen deel aan de kerstviering, die verzorgd werd door wijk 2.
Het was een fantastische avond met een kerstspel anno 2018.
We werden ontvangen met koffie en beschuit met blauwe muisjes.
tijdens de avond werden we verwend met toast met salade en prikkers.
Voor de pauze was er een kerstspel met live beelden en filmpjes, waarbij de gsm, selfies en de jointjes de tijd van tegenwoordig goed in beeld brachten.
Na de pauze was er nog een kerstbingo, waarbij de kerstman de nummers trok, en mooie prijzen te winnen waren.
Als laatste nog een loterij en een kerst presentje voor iedereen. De avond werd afgesloten met een mooie kerstgedachte.
Een geweldig goed verzorgde avond.

       

       

Opfriscursus auto theorie


Er waren 12 dames aanwezig bij de opfriscursus voor de theorie van het auto rijden bij Paul Reniers.
Ons geheugen werd weer eens opgefrist wat betreft de verkeersregels en situaties in het verkeer.
Het was een erg leerzame avond maar wel erg pittig.

Excursie kernafvalopslag Isotopolis

Op 22 november zijn we met 27 dames op excursie geweest bij de kernafvalopslag Isotopolis in Mol (B)
Er is ons heel veel verteld over radioactieve straling en het beheer van radioactieve afvalstoffen op korte en lange termijn.

                 

Op de derde foto: de nevelkamer. Hier wordt onzichtbare kosmische en natuurlijke straling zichtbaar gemaakt.
Veel informatie maar wel de moeite waard.

Excursie Oogenlust

We zijn met 25 personen naar Domein Oogenlust geweest.
Hier vind je volop inspiratie voor het creëren van sfeer, met prachtige bloemen en accessoires.
We hebben ook achter de schermen mogen kijken met de uitleg van alle werkzaamheden door
een zeer gezellige en enthousiaste gids. Er is ook een kunstgalerie waar kunst uitgeleend wordt,
en er is een collectie van het eigen werk van een goudsmid te bewonderen.
Domein Oogenlust was zeer zeker een bezoekje waard.

     

          

Najaarsbijeenkomst

Na koffie of thee met een miniappelflap werden we opgesplitst in groepen.
Er was een soort pub quiz in elkaar gezet. Iedere 10 minuten kregen we een opdracht.
Deze varieerde van vlaggen inkleuren, tekst uit de krant zoeken, rebussen oplossen tot algemene vragen.
Het was een goed bezochte en gezellige avond.

Herfstwandeling

Met 11 dames hebben we een flinke wandeling gemaakt bij de paddepoel, via de wielen naar de Hollandershoeve waar we koffie met gebak kregen. Daarna nog een deel van het klompenpad om via de bakmannen weer terug naar de kei te lopen. Een mooie tocht van ongeveer 8,5 km.

   

Openingsavond

Op 17 September heben 55 personen de openingsavond in de kei bijgewoond.
We werden ontvangen met koffie of thee en een eierkoek, daarna was er een optreden van “de Typmutsen”
Dat waren 2 heel gezellige dames die de zaal goed aan het lachen kregen door hun sketsjes en veel respons kregen vanuit de zaal.
Na de pauze kwamen ze nog een keer terug. Het was een leuke, ontspannen avond.

   

Dagfietstocht

Op 20 juni zijn we met 29 pers. de fiets op gegaan. Het was een prachtige, zonnige dag.
De eerste stop voor koffie met eigen gemaakte appeltaart was bij “De  panberg” in Eersel.
Het was een mooie plek waar nog niet iedereen geweest was.

De volgende stop was in Luyksgestel in een hele gezellige theetuin, waar we verrast werden met een heerlijke lunch, die bestond uit: zoete aardappelsoep of aspergesoep, 2 soorten heerlijke frisse salade met een quiche taartje en als nagerecht een glaasje gevuld met kwark en eigen gemaakte gelei. Natuurlijk koffie en thee en water met daarin verse kruiden en vruchten.
Daarna gingen we naar ” het Wilde Zwijn” om onze dorst weer te lessen.
De laatste stop was bij Ria waar we met z’n alle heerlijk gegeten hebben van de skottelbraai, met daarbij nog een lekker drankje en een ijsje na. Een zeer geslaagde dag.

    

De kruidkamer
Op 8 juni zijn we met 29 dames naar “de Kruidkamer” in Bladel geweest. We hebben genoten van  de prachtige bloemen -en kruidentheevelden en van een sfeervol terras met heerlijke thee en huisgemaakte wortel- en appeltaart.

Busreis Hasselt
45 dames gingen woensdag 16 mei met de bus mee naar Hasselt.
Daar kregen we eerst koffie en een hasseltse koek. Onder leiding van een gids hebben we de lekkerbekroute gedaan.
Een stadswandeling met allerlei proeverijtjes. Daarna was iedereen vrij totdat de bus om 17.00 uur weer vertrok richting Reusel. Een zeer geslaagde dag.

    

Clubkascampagne Rabobank
2 Dames van het bestuur hebben zaterdag 12 mei de cheque in ontvangst mogen nemen met een mooi bedrag van € 245,00
Allemaal hartelijk bedankt voor het stemmen op onze vereniging

Avondfiettocht
Op 8 mei hebben 24 personen aan de avondfietstocht deel genomen.
Het was een mooie tocht met een tussenstop bij d’n Bockenreyder.
We hebben bij het Centrum de avond gezellig afgesloten onder het genot van een drankje.

Voorjaarswandeling
Op 19 April hebben 9 dames een mooie voorjaarswandeling gemaakt.
We zijn gestart bij de Tipmast met een tussenstop bij het Nekkermenneke,
na afloop nog even de dorst gelest bij de Tipmast

Op woensdag 11 april zijn er enkele dames naar het volksdansen in de Tref in Hapert geweest.
Het was een leuke avond. De volksdans groep liet weer een aantal mooie dansen zien.

Happen en stappen
Vrijdag 6 april hebben 26 dames wandelend of fietsend een rondje Reusel gedaan. We begonnen met koffie en cake bij ’t Plankebrugske.
Bij  de 1ste stop kregen ze heerlijke groentesoep met stokbrood.
2de stop: Rijst met kip en champignons, terryaki en spitskoolsalade.
3de stop: Pasteitje en gehaktballetjes in rode saus.
4de stop: Bavarois, vruchtenbowl en slagroom.
Daarna voor de liefhebber nog een glaasje wijn of fris bij ’t Plankebrugske. Al met al een geslaagde en zonnige dag.

      

Lezing DNA
Woensdag 28 maart hadden we een lezing over ons DNA. 34 Dames waren aanwezig. Gerda Steijns vertelde er ons vanalles  over; chromosomen, erfelijkheid, dna om indentiteit vast te stellen en ga zo maar door .Het was pittige kost, maar erg interessant en zeer de moeite waard.

  

Internationale vrouwendag
Vrijdag 9 maart zijn er 29 dames naar een voorstelling van het Nieuw Reusels toneel geweest, genaamd  Festival. Het was een erg leuk stuk en alle dames hebben erg genoten.

Hartreanimatie
Op 27 februari was weer de zeer belangrijke herhaling van de hartreanimatie cursus.
8 dames hebben onder het genot van koffie of thee hun geheugen opgefrist.

Workshop schilderen
Omdat er gevraagd is voor nog een workshop schilderen zijn er op 20 februari 7 dames naar ’t Plankebrugske geweest om onder begeleiding een mooi kunststuk te maken. Het was weer een gezellige dag.

Dinsdag 6 februari: Excursie Faes Flightcases
We werden met 30 dames ontvangen met koffie en gebak, waarna we met behulp van dia’s een duidelijke uitleg kregen over het bedrijf. Vervolgens kregen we een rondleiding zodat we alles met eigen ogen konden zien.

       

      

Woensdag 31 januari: Jaarvergadering met weer een gezellige High Tea

Na de opening door de voorzitster en het voorlezen van het jaar-en kasverslag hebben 2 bestuursleden zich herkiesbaar gesteld en zijn weer voor een nieuwe periode benoemd.

58 Leden waren aanwezig en werden verwend met lekkere hapjes, gemaakt door een aantal leden.
De avond werd afgesloten met een leuke kwis waarin onze kennis van de spil werd getest.

      

Het was een gezellige avond.

Dinsdag 19 december: Kerstviering in de Kei.
Natuurlijk eerst koffie of thee met iets lekkers erbij; vervolgens wordt er een kerstgedachte voorgelezen .

Daarna wordt de avond sfeervol opgevuld door zangkoor Medium.

Het was een gezellige en goed bezochte avond; een mooi begin van de kersttijd.

Maandag 27 november naar Van Tilburg Mode in Nistelrode.

Met 30 dames zijn we  naar de modezaak van Van Tilburg in Nistelrode geweest. Na ontvangst met koffie, thee en een lekkernij volgde een leuke rondleiding: hierbij werden o.m. de kantoren, magazijnen, goederenontvangst, webshop en het atelier bezocht.

Hierna kon iedereen vrij winkelen. In kleine groepjes zag je steeds reisgenoten in het restaurant en snuffelend in de winkel en paskamers. Advies kreeg je dus van alle kanten!

Na een voldane dag gingen we tegen vieren met de bus weer richting Reusel.

Woensdag 15 november Opfrisavond Verkeer bij Paul Reniers

Met 20 dames, na voorzien te zijn van koffie of thee, heeft Paul onze vragen op een zeer prettige manier behandeld en vervolgens de nieuwere borden behandeld.

Daarna kregen we een examen voorgelegd waarvoor iedereen……..(niet) slaagde. Ieder van ons ging naar huis met het gevoel een zinvolle opfriscursus gehad te hebben en  lang niet alles (meer) te weten.

Maandag 23 oktober Najaarsbijeenkomst

georganiseerd door wijk 1:

De avond begon met een leuke overweging waarin de vrouw centraal stond.

Vervolgens  kregen we een uitgebreide diapresentatie over allerlei (bijzondere) paddestoelen  onderbroken door enkele mooie liederen.

In de pauze werden we verwend door de dames met heerlijke zelfgemaakte hapjes.

Een leuke, goed verzorgde avond .

Dinsdag 10 oktober Herfstwandeling

Een heerlijke wandeling vanuit de Pals, waarbij 12 dames de regen trotseerden. De bui duurde gelukkig maar even. Via een mooie route ging het naar de Witrijt, waar de koffie welkom was. Hierna dezelfde weg door het bos terug. Een mooie herfstwandeling.

Maandag 2 oktober Lunch bij Pius X.

In totaal 26 dames (waarvan 21 op de fiets) kregen bij  Pius X een heerlijke lunch voorgezet. Een goed gevulde tomaten-courgette soep, daarna een broodje gezond en aardappelsalade. Een lekkere mousse met kers en chocolade als toetje. Kopje koffie of thee als afsluiter. Alles verzorgd door leerlingen van de praktijkschool.

Woensdag 20 september Openingsavond.

Een gezellige avond waarbij ruim 55 dames actief zijn geweest. Na de koffie werden de dames in groepjes verdeeld en werd er een begin gemaakt met diverse oudhollandse spelletjes.

 

Er werd fanatiek gespeeld en regelmatig klonken er juichkreten bij een geslaagde poging. De winnaars werden beloond met leuke prijsjes.

Een geslaagde avond.

Donderdag 29 juni Excursie Abdij van Postel.

Met 24 dames, waarvan er 15 met de fiets zijn gegaan, hebben we een interessante rondleiding gehad.

  

 

Onder het kijken van een filmpje over de abdij mochten we genieten van een kaasproevertje.

  

Vervolgens hebben we op het terras bij  een consumptie nog gezellig kunnen bijpraten.

Clubkascampagne Rabobank

Hieruit hebben wij 294,70 euro ontvangen van de Rabobank.

Onze dank hiervoor en ook aan iedereen die zijn stem aan de Spil heeft gegeven.

Woensdag 14 juni Dagfietstocht.

Om 10.00 vertrokken we bij La Gare met 31 of 32 dames.

Via de mooie wegen van Reusel richting Poppel.
Daar kwamen we aan bij de Fondhoeve, dat is een boerderij met stallen waarin de mooiste spullen uit grootmoeders tijd stonden.

Oude brandweerauto’s van over de hele wereld, oude bromfietsen, speldjes, postzegels etc. Teveel om op te noemen.

Daarna weer op de fiets en hadden we een stop in Poppel bij het Kapelleke.
Van Rovert.
Er werd een heerlijke picknick gepresenteerd. Dat was weer lekker smullen.

Daarna over mooie fietspaden en door de bossen naar het Hegse Stelleke.
Daar aangekomen hebben we samen  kunnen proosten en gezellig kunnen buurten.

Daarna, na de nodige lekkere drankjes  zijn we weer verder gaan fietsen. Na  een aantal kilometers kwamen we bij Cafetaria Den Hoek in Hooge Mierde aan waar we lekker hebben gegeten.
Dames, bedankt voor de uitstekende organisatie. We hebben genoten.

Vrijdag 12 mei happen en stappen.

Met 38 dames zijn we op pad geweest.

Op het beginpunt werden we onthaald op koffie of thee en iets lekkers van de Spil, waarna de eerste groep, deels te voet en deels met de fiets, op weg ging naar Trees.

Hier kregen we een heerlijke kop soep en een rondleiding door de tuin.

Vervolgens ging de tocht naar Gerda die ons verraste met allerlei kipgerechtjes.

 

Via een leuke omweg kwamen we bij Marie-Jose terecht.

Hier werden ons lekkere asperge-gerechten voorgeschoteld (met dank aan buurvrouw Gerda voor de asperges) in de vorm van een quiche en een heerlijke salade.

 

Het nagerecht kregen we bij Nelly; een grand dessert met o.m. zelfgemaakte ananasbaverois.

 

Al met al weer een leuke gezellige dag.

Woensdag 3 mei Avondfietstocht.

Met 20 dames hebben we een leuke fietstocht gehad van zo’n 28 km. Even een pauze bij “Het wilde zwijn”met een consumptie van de vereniging. Na afloop ging iedereen nog mee voor een afsluitertje bij “Het centrum”Het was wel een beetje fris maar wel droog.

Dinsdag 18 april Busreis naar Dordrecht. 

Met een volle bus dames zijn we naar Dordrecht geweest. Daar kregen we eerst koffie of thee met boterkoek.

     

Toen zijn we verdeeld in groepen onder begeleiding van 3 gidsen een stadswandeling gaan maken. Dit was erg interessant. Deze wandeling duurde 2 uur en eindigde in een lunchroom waar we bediend werden door jongens en meisjes met een beperking. Na soep, broodjes, fruit en volop drinken mochten we onze eigen gang gaan tot half 6. De een ging naar een museum, de ander naar een kerk of de stad in. Maar iedereen vond het een geslaagde dag. 

12 april Voorjaarswandeling. 

 

Met 12 dames hebben we een mooie wandeling gemaakt door de bossen bij de spartelvijver in hooge mierde. Als afsluiting een lekkere  kop koffie.

Woensdag 5 april Volksdansinstuif 

Onze leden van de spil zijn nog steeds aan het volksdansen .

We hadden dit jaar een heel andere opzet: Elke groep demonstreerde samen met nog een andere groep 1 dans, die de cursusleidster uitgekozen had.

Zodoende bleef er meer tijd over om vrij te dansen en daar werd veel gebruik van gemaakt.

Dinsdag 15 maart

Workshop Schilderen bij Minicamping ’t Plankenbrugske.

De belangstelling was zo groot, dat we een extra dag hebben moeten reserveren.

Resultaten van dag 1:

Resultaten van dag 2:

Het waren 2 gezellige dagen waaraan in totaal 21 dames deelnamen.

Woensdag 8 maart

Internationale Vrouwendag
In het kader van de Internationale Vrouwendag hebben we dit jaar gekozen voor de  film Lion. Deze is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een jongetje, geadopteerd uit India.

We hebben met 17 dames een gezellige avond gehad.

Maandag 20 februari

Lezing Natuurlijk in Evenwicht : hierbij waren 28 dames waren aanwezig.

Een leuke avond, incl kwis, gepresenteerd door Martijn.

Er werd veel uitleg gegeven over de heilzame werking van diverse planten en bloemen. Ook viel er nog wat te proeven; een kruidenmengsel wat je kunt gebruiken i.p.v. zout.

Na afloop kregen we allemaal een goodybag , gevuld met homeopatische spulletjes.

Woensdag 8 februari

Maar liefst 44 dames zijn mee geweest naar de champignonkwekerij van de fam.Oomen.

We hebben een zeer interessante rondleiding gehad door het bedrijf .

Het eindproduct

Na de rondleiding kregen we ook nog een filmpje te zien over het totale proces van de champignon.

Maandag 23 januari Jaarvergadering

 

met een zeer goed verzorgde High Tea door diverse  leden verzorgd.

  

Op deze avond hebben we ook afscheid genomen van onze voorzitster Rian Roijmans die zich verschillende jaren als bestuurslid en voorzitster voor onze vereniging heeft ingezet. Bedankt Rian.

Arie Schoofs heeft Rian  in het zonnetje gezet door haar als pilote in een vliegtuig boven Reusel te laten vliegen. Een heel leuk optreden van Arie.

Dinsdag 13 december Kerststuk maken .

Acht dames hebben een mooi kerststuk gemaakt onder deskundige leiding van Renée Wouters, Lage Mierdesedijk 4 a te Reusel. Een aanrader voor volgende keer.

IMG-20170113-WA0002 IMG-20170113-WA0000

Maandag 12 december Kerstviering .

Een gezellige, goed bezochte avond, verzorgd door de dames van wijk 8.

Na ontvangst met koffie en zelfgemaakte vlaai werd de avond  geopend met een passend gedicht. Daarna konden we genieten van Ierse Folkmuziek gezongen en gespeeld door het duo Simply Folk met Patrick Panjoel en Tim Maas.20161212-1  20161212-4

In de pauze werden we voorzien van een consumptie en allerlei lekkere hapjes, bereid door de dames.

20161212-2  20161212-3

Een geslaagde avond met dank aan de dames van wijk 8.

Dinsdag 15 november bezoek aan het Edah museum in Helmond.

Met 36 dames zijn we  per bus naar het Edah museum gegaan. Na de ontvangst met koffie en peperkoek kregen we een filmpje te zien over het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de Edah.

20161115-edah-museum-3  20161115-edah-museum-6

20161115-edah-museum-8   20161115-edah-museum-5

Verder kregen we nog een zeer interessante uitleg van o.m. de eigen bakkerij en slagerij van de Edah.

20161115-edah-museum-2  20161115-edah-museum-7

’s Middags was er tijd om te lunchen en de stad te bezoeken.

Al met al een gezellige dag met elkaar.

Woensdag 2 november Winterfair  bij de Kei 

Er was voor ieder wat wils.
20161102-winterfair-de-spil-10 20161102-winterfair-de-spil-4

20161102-winterfair-de-spil-5  20161102-winterfair-de-spil-6

20161102-winterfair-de-spil-8  20161102-winterfair-de-spil-11

.